Blackout

Vi genudgiver Blackout på Iphone og Ipad sammen med romanen og et helt nyt novelleunivers!

Blackout var det første større kunstnerisk ambitøse danske computerspil. Det var også det første projekt der for alvor integrerede litteratur og spil – og som henvendte sig til et reflekteret voksent publikum. Det udkom i 1997 og blev udviklet af det daværende ’Deadline Media’ (senere Deadline Games), der stod bag nogle af de mest nyskabende multimedietitler i tiden.

Blackout-uptown

Spil og bog

Blackout integrerede  spilformatet og det litterære format på hidtil uset vis. Spillet udkom i sammenhæng med en bog, der beskrev en række af spillets centrale karakterer i klassisk romanform, mens computerspillet gav sin spiller mulighed for at interagere med hoved- og bikarakterer og udforske de  begivenheder og landskaber, der kun blev skitseret eller antydet i romanen. Spillet er endvidere enestående i kraft af sin visuelle fremtoning. Det består i en fotokollage baseret på dukker og fysiske modeller, hvilket er med til at give et en særlig tekstur og et karakteristisk visuelt udtryk.

Tablets giver nye muligheder

Det har i mange år ikke være muligt at spille Blackout, som kun kan afvikles på præ-2001 styresystemer (til og med windows xp). Det er dels et tab fordi det er et centralt stykke dansk kulturhistorie, og fordi det er et substantielt bidrag til bestræbelserne på at afdække de digitale mediers kunstneriske og litterære kvaliteter. Da projektet blev produceret fandtes der ikke en platform eller distributionsform hvor det litterære publikum mødte spilpublikummet. Det er forandret efter introduktionen af iPad 2012 og senere Android tablets. Blackout er på mange måder ideel til disse platforme, både i forhold til spillets interaktion og til at integrere en udvidet eBogs-oplevelse med spillet.

Vi rykker på det!

Vi har sat os for at genudgive spillet på iphone og ipad sideløbende med en digital udgivelse af romanen og et helt nyt novelleunivers, Den trejde dimension, der spinder videre på fortællingen om Blackout-byens kvarterer og indbyggere. Vi er allerede kommet langt: Blackout ligger i testflight, digitaliseringen af romanen er i proces og konceptet for Den tredje dimension er plads. Ambitionen for 2020 er at få det hele op at flyve.

Vil du være med?

Vi er altid på udkig efter testere og ildsjæle, der vil deltage i projektet. Hvis du ejer en iphone kan du for eksempel melde dig som tester, og du kan også skrive dig på en email-liste, så vi kan kontakte dig når vi sætter gang i vores crowdfunding kampagne og de afsluttende faser af produktionen. Du kan skrive til os her.

blackout-mask

Advertisement